Choklad / Cornflakes marängtårta
4 st äggvita
220 gr socker
50 gr Cornflakes
50 gr Mörk choklad
Kräm
3 dl grädde
150 gr mörk choklad
100 gr cornflakes
1 dl grädde
Vispa äggvita och socker hårt.
Finhacka chokladen.
Blanda samman cornflakes och chokladen med äggvitan försiktig med slickepott.
Smörj på två formar
Bakas 140 grader. 50-55 min
Ett bra tips är att lägga bakplåtspapper i botten och den behöver inte smörjas. Bra att rita ring diameter ca 24-26 cm på bakplåtspapperet som mall till marängen.
Kräm
Vispa 3 dl grädde. Värma 1 dl grädde i kastrull men får inte koka.
Bryt ner chokladen (små bitar) i varma grädden och rör till chokladen är smält i grädden. Blanda cornflakes i varma chokladen till allt cornflakes är täckt. Blanda choklad/cornflakes samman med vispgrädden.
Bred på krämen på en botten (kyld botten) och lägg den andra botten på den.
Jätte gott
Lycka till :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar