tisdag 27 september 2011

Cornflakes Marängtårta Recept


Choklad / Cornflakes marängtårta

4 st   äggvita
220 gr socker
50 gr  Cornflakes
50 gr  Mörk choklad
  
Kräm
3 dl       grädde
150 gr  mörk choklad
100 gr  cornflakes
1 dl      grädde

Vispa äggvita och socker hårt.
Finhacka chokladen.
Blanda samman cornflakes och chokladen med äggvitan försiktig med slickepott.
Smörj på två formar

Bakas 140 grader. 50-55 min

Ett bra tips är att lägga bakplåtspapper i botten och den behöver inte smörjas. Bra att rita ring diameter ca 24-26 cm på bakplåtspapperet som mall till marängen. 

 Kräm
Vispa 3 dl grädde. Värma 1 dl grädde i kastrull men får inte koka.
Bryt ner chokladen (små bitar) i varma grädden och rör till chokladen är smält i grädden.  Blanda cornflakes i varma chokladen till allt cornflakes är täckt. Blanda choklad/cornflakes samman med vispgrädden.
Bred på krämen på en botten (kyld botten) och lägg den andra botten på den.

Jätte gott
Lycka till :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar